There was an error in this gadget

Tuesday, July 21, 2009


"Hidup ini adalah warna-warni yang terlakar pada kanvas, walaupun tidak cantik ia tetap mempunyai sejuta maksud."

Lama dah aku x menulis dlm bLog nih...mmg lama tol.. rasa mcm dah mati jerk blog nih...tp sebenarnyer dek kerana xd masa, aku terlupa mengubat kerinduan pada bidang penulisan yang satu masa dahulu menjadi menu tetap harian... kurang lebih dua tahun yang lalu, aku mengenal erti sebuah kerjaya bila aku mula mendapat tapak dalam bidang penyiaran...sampaikan aku pernah ckp pada kakak aku.. i wont change my flag anymore... im damn in luv with dis field... tp semuanya sekejap jerk.. dimana silapnya..aku ker yg membuat langkah yg silap bile aku xnk sambung kontrak dulu.. atau pun itu tindakkan terbaik yg aku lakukan..aku masih ingat lagi. aku dtg ke production house tu pada bulan puasa, tok mtk kebenaran Praktikal kat situ... lepas 3 hari aku dapat feedback yg agak baik... lepas raya aku diminta memulakan praktikal aku... hari pertama masuk aku terus dpt assignment tok wat Expose'Pendermaan Organ'...punyalah bodoh(..ehem.. x bodoh sgt ler.. ;P) wktu tuh... aku x thu pape pun... nk mula dr mana pun aku terkial2...ttbe, producer yg ditugaskan tok assignmnt tuh ditarik ke team lain....waktu tuh dah mula rasa mcm nk berenti jerk.. hahaha :)...tp alhamdulillah semuanya siap sebelom date line...wlupon aku priview lepas aku anta tape tuh kat astro.. (hahah.. soRRy Kak Ina..) Lepas bbrp lama aku mula dpt kepercayaan tok terlibat ngn penggambaran di luar semenanjung...FuuYhhh.. first time nek Flight tuh...g sabah...dkt seminggu jugak...(THnx Abg Mun)... gara2 g Sabah tuh lah aku tOk pertama kalinya wt 'diving'..sampailah skrng gile kan hobi yang makan duit nih.. :P...sempatlah jgk aku merasa nek Gunung Kinabalu, g Jmbtn Tamparuli...gile argh!! Sepanjang kerja kat sini lah aku jumpe mcm2 jenis org...dr kawan mkn kawan...kawan tikam belakang..gunting dlm lipatan... dan x kurang jugak kengkawan yang sama susah dan senang... Ey, Joy, k.Min, Mak Ayam, n yang paling penting.. Shabinas....Dia lah yg byk ajar aku tentang terumambing -ambing dan jatuh bangun nye bekerja dlm bidang nih....Sepanjang kerja ngn K. Shaby..aku byk jalan keluar negara....(Tok Urusan Shooting yer)....palig x leh lupe bile kite g shooting nek moto kat Thailand...atau kenangan ttbe aku hilang sabar kat Aceh.. Sume org aku marah. :))... Sampailah projek terakhir aku ngn p.House tuh... sebuang rancangan makan2,....tp org len yg dpt nama :(...... aku berpeluang bekerja ngn team yang paling sempoi n layan...diorng suke sakat aku... tp aku lg suke mcm tuh... aku dapat rasa yang diorng selesa ngn aku bile blh bergurau, ketawa sama2... :)... wlupon kekdang kene marah...tp aku x kisah pon...sbb aku x suke keje under stress...t sume org x nk keje ngn aku. huhu... thnx guys...korang mmg best.. Dalam masa aku wt Program tuh.. aku dpt Offer tok keje kat tempat len...yang jauh lebih menjamin masa depan...kekdang aku pikir...smpai bile aku nk keje tnp simpanan tok ari tua..(wlupon aku tkut tua).. :P.... Akhirnya aku wt keputusan tok berhenti... meninggalkan sesuatu yang jadi jiwa aku sekian lama...sekarang aku bekerja dengan badan kerajaan...masih dlm bidang yang sama... X kisahlah... yg penting aku enjoy ngn kerja sekarng...aku ada byk masa tok diri aku sendiri...dan lebih menjamin...xd dh dgr2 rumors tok kene berenti lah.. apa lah...kan?..